Дитячий суїцид – це те, чого практично завжди можна уникнути. Головне, що для цього необхідно – це вчасно помітити тривожні сигнали.


Як показує статистика підліткових самогубств, як правило, спроби суїциду не здійснюють дітки молодше 11 років. Але не варто спокушатися і вважати, що у маленьких діток не буває важкого психічного стану. Просто малюки ще до кінця не усвідомлюють, що таке смерть. Однак найчастіше в їх розмовах і думках люблячі і уважні мама й тато можуть помітити привід для тривоги.

Серед людей дуже широко поширена думка, що спроби суїциду роблять тільки психічно неврівноважені люди, які страждають різними психічними захворюваннями, такими як шизофренія, параноя, а також деякі інші захворювання нервової системи. Насправді ж це зовсім не так. Переважна більшість самогубств відбуваються абсолютно психічно здоровими людьми, які дуже чітко усвідомлюють свої дії.

Найчастіше трагедії можна уникнути. Профілактика дитячого суїциду часто допомагає уникнути найстрашнішого – смерті дитини. Головне, що для цього необхідно – це увага батьків до змін, що відбувається в поведінці дитини.

У Лукашівському НВК проведено ряд заходів щодо попередження суїцидальних проявів серед учнівської молоді. На протязі тижня проходила профілактична акція «Ми обираємо життя!» Учні НВК взяли у ній активну участь .

Соціальний педагог НВК Т.В.Боровик

ІЇ/Files/images/kvten/DSCN0150.JPG/Files/images/kvten/DSCN0151.JPG/Files/images/kvten/DSCN0194.JPG/Files/images/kvten/DSCN0203.JPG/Files/images/kvten/DSCN0194.JPG/Files/images/kvten/DSCN0159.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.