• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія на фабрику ялинкових іграшок

Екскурсія на фабрику ялинкових іграшок

2016-12-21

У далеких казкових місцях, за лісами і полями .... але все-таки, зовсім поруч біля Києва розташоване миле і затишне місто.

З цих місць і народжується казка. Лише кілька місяців у році тут відбуваються неймовірні чудеса, коли працює фабрика ялинкових іграшок. Фабрика була відкрита ще в далекому 1946 році. Відвідавши екскурсію, учні 4, 7, 8 класів НВК змогли поетапно побачити всі моменти виготовлення виблискуючих скляних кульок, дізналися, як набувають форму і колір улюблені іграшки дитинства і справжні шедеври ручної роботи.

Фабрика ялинкових прикрас ручної роботи у м. Клавдієво - одна з трьох в колишньому СРСР і єдина в Україні.

Унікальність її в тому, що всі іграшки виробляються вручну, по технології, що застосовувалась 50 та 100 років тому.

Зовні фабрика ялинкових прикрас нічим не нагадує місце, де народжуються дитячі фантазії. Звичайне українське виробництво в усій його красі, з ангарами і арт-лампами. Та всередині самовіддано працюють люди, які створюють для казку. Святкова атмосфера відчувається, коли заходиш у приміщення, де, власне, виготовляють іграшки. Яскраві кульки на будь-який смак і розмір, веселі сніговики, тендітні сніжинки та інші атрибути новорічного свята розташовані повсюду.

Лише тут учні побачили таємницю народження ялинкових кульок. Ось склодуви видувають перший контур... І тільки один майстер на підприємстві може видути кулю в 120 мм, а всього за зміну можна провести до 200 куль. Потім кулі вкриваються сріблом (як - про це дізналися в «гарячому цеху»), пiсля цього іграшки фарбують та сушать. Далі куля потрапляє в художній цех - і ось тут починається буяння фантазії художника. Оформлення куль майстрині часто вигадують самі, не спираючись на зразки - тому продукція фабрики майже кожен рік – ексклюзивна.

Ялинкові прикраси клавдієвської фабрики не знайди в жодному магазині жодного міста. Продукція фабрики йде на експорт – це говорить про її якість. Проте в учнів була унікальна можливість придбати їх у фірмовій крамниці на території фабрики за ціною виробника, а також розмалювати самому. Ці іграшки несуть в собі багато позитивних емоцій, адже кожна іграшка таїть в собі якусь магію, загадковість.

Учні повернулися із екскурсії наповнені силою-силенною вражень!

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.