Повернутися до звичайного режиму

Урочиста лінійка-реквієм

2017-05-08

/Files/images/denskorboty.jpg

Заходи до Дня пам'яті та примирення

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначної ролі у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, 8–9 травня по всій країні традиційно відбуваються урочистості до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги).

Це на світанку сталося колись: Стривожений, із муками і жалем Світ стрепенувся, кров’ю вмить заливсь, Залився болем, плачем, жалем.

Війна назустріч молодому дню Із гуркотом, із брязкотом котилась, Лавиною металу і вогню На нашу землю й долю навалилась.

Хоч обійди країну з краю в край Усі роздоли, всі її простори, - Навряд чи знайдеться десь двір, Куди не внадилося б ненависне горе.

Урочисту лінійку, присвячену Дню пам'яті та примирення розпочала учитель історії Яценко Галина Іванівна.

Звучать слова ведучих. Мільйонам людей назавжди запам’ятались важкі дні Другої світової війни. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалились вони на нас. Вторгнення Червоної армії 17 вересня 1939 року на землі Західної України і та страшна неділя 22 червня 1941 року, коли фашистська Німеччина вдерлася на землю Східної України, обернулися довгими роками страждань. Сотні тисяч матерів проводжали своїх синів на фронт, дружини -0 чоловіків, діти - батьків, але не всім судилося повернутися до рідної оселі. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони - святиня нашої пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

І запалили свічки у пам'ять про загиблих на фронтах Другої світової, Небесної Сотні, учасників АТО.

А найбільше кожна дитина бажає одного - Миру!

Закінчилася лінійка покладання квітів до меморіалу загиблих односельців.

/Files/images/traven_17/IMG_5894.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5895.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5898.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5910.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5911.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5917.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5922.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5928.JPG/Files/images/traven_17/IMG_5930.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.