День казки

2017-06-12

Казка - це дитинство людства і його мудрість. З давніх-давен прийшли вони до нас і дотепер залишаються найулюбленішими серед дітвори.

Саме з казок діти черпають глибоку народну мудрість, емоційно-моральні та естетичні цінності. Саме казки є тим відправним пунктом, який формує особистість дитини.

Саме вона через почуття і переживання виховує такі моральні якості особистості, як совість, чуйність, чесність, правдивість, почуття справедливості, порядність, працелюбність.

Казки передавалися раніше з вуст в уста. Добра, мудра, чарiвна казка завжди була у пошанi. Її із задоволенням слухають i дiти, i дорослi. Казки бувають рiзнi: довгi i короткi, веселi, чарiвнi, написанi автором або складенi народом. Проте у всiх казок є одна спiльна риса — мудрiсть. І особливо це проявляється у народнiй казцi. Ми з вами, друзi, знаємо багато чудових українських народних казок. Дiйшли вони до нас завдяки талановитим оповiдачам, яких так багато було колись в Українi, та сумлiнним збирачам народного фольклору.

Ось такому виду народної творчості і був присвячений день у пришкільному таборі "Дивосвіт". Вихованці табору взяли участь у вікторинах "Чи знаєте ви казки та їх героїв?", "У казки на гостинах", малювали ілюстрації до казок, створювали колажі та інсценізували казки. Сьогодні це - "Ріпка" у різних формах: траиційна прозова і сучасна віршована.

/Files/images/tabr_17/IMG_6537.JPG/Files/images/tabr_17/IMG_6538.JPG/Files/images/tabr_17/IMG_6548.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.