Сьогодні - Міжнародний день миру

2017-09-21

/Files/images/veresen_17/завантаження.jpg

/Files/images/veresen_17/maxresdefault-1.jpg 21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру!

Хай літають завжди журавлі,

Колоски видзвонюють налиті,

Ми за те, щоб мир був на землі

Для усіх дітей на цілім світі.

Відзначаючи Міжнародний день миру, учні Лукашівського НВК виготовляли голуби миру, взяли участь у флешмобі "Голуб миру".

Мир – головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі – основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши це свято. День миру був заснований 30 листопада 1981 року і протягом 20 років відзначався в день відкриття сесії ООН кожен третій вівторок вересня. У 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем ​​відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі. День миру 2016 актуальний як ніколи, адже сучасне суспільство страждає від міжнаціональних конфліктів, війн, терактів, екологічних лих. Організація об’єднаних націй закликає в цей день подумати про ці проблеми і шляхи їх вирішення. В якості емблеми на 21 вересня, Міжнародний день миру, використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році. Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи. Заходи та церемонії до Міжнародного дня миру Для залучення уваги до глобальних проблем людства 21 вересня проводяться спеціальні заходи і акції. Міжнародний день миру 2016 відбудеться під темою “Цілі в галузі сталого розвитку: складові елементи світу”. На Генеральній асамблеї ООН в 2015 році всіма країнами-учасницями були одноголосно затверджені 17 основних цілей, яких необхідно досягти для забезпечення миру за наступні 15 років. Головними завданнями є викорінення бідності і голоду, вирішення проблеми нестачі ресурсів, боротьба з хворобами і забрудненням навколишнього середовища, забезпечення соціальної рівності. У Нью-Йорку на День миру 21 вересня проходить урочиста церемонія. Генеральний секретар ООН вдаряє в дзвін і пропонує хвилиною мовчання вшанувати жертв війн і конфліктів, які віддали свої життя для досягнення миру. Дзвін, встановлений поряд зі штаб-квартирою ООН, подарували організації японці в 1954 році. Він відлитий з монет, зібраних дітьми з 60-ти різних країн. Свято Міжнародний день миру – заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини. “Міжнародний день миру – дає кожному з нас можливість справою довести свою прихильність до миру, ставши поборником цілей в галузі сталого розвитку”, – так сказано в щорічному святковому посланні ООН.

/Files/images/veresen_17/24daab7ea845f1.jpg/Files/images/veresen_17/IMG_7302.JPG/Files/images/veresen_17/IMG_7319.JPG/Files/images/veresen_17/IMG_7323.JPG/Files/images/veresen_17/IMG_7327.JPG/Files/images/veresen_17/IMG_7334.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.