Одяг дитини влітку

2019-07-18

Одяг дитини влітку

(поради для батьків)

Влітку життя дошкільників проходить на повітрі. Як одягнути дитину, щоб вона не перегрілася в сонячну погоду і, щоб їй було комфортно в похмурі дні ?
У спекотну погоду краще всього підійде легке , вільного покрою плаття з короткими рукавами, яке не заважатиме дитині вільно рухатися .
Відкриті сарафани не завжди зручні: в похмурі дні - в них холодно , в сонячні - можна отримати опіки шкіри.
Як хлопчакам, так і дівчаткам буде зручно в легких костюмах з натуральної тканини,бо синтетичні можуть викликати подразнення шкіри і, навіть, алергію .
Взувати малюків краще в сандалики з натуральної шкіри. У них дітям буде зручно бігати та стрибати, тому що вони міцно фіксуються ремінцем на нозі. Закриті туфлі на гумовій підошві, а тим паче кросівки зі штучної шкіри, парять ноги, що для дитини дуже шкідливо ( в неї, навіть, може розвинутись ревматизм ) . Не слід також одягати «шльопки», які легко спадають з ніг, а якщо маля рухливе, то вони можуть стати причиною вивиху.
Якщо ви вбираєте дитину для «повноцінної» прогулянки ( себто збираєтесь дозволити їй бігати , погратися в піску , полазити по драбинах на ігровому майданчику, з’їхати з гірки ) найліпший одяг – футболка та шорти. Усякі шворочки на дівчачих сукенках можуть бути небезпечні !
Якщо Ви вважаєте , що гарна сукня – це найліпше вбрання для донечки, простежте, щоб трусики щільно прилягали до тіла, бо інакше в них може потрапити пісок , а відтак будуть неприємності. Прикро, коли мами вдягають дитя на звичайну прогулянку, як нас свято, - у все нове, білосніжне. Малюк, якого постійно осмикують , нагадують про те , щоб він не забруднився, має доволі нещасний вигляд .
Діти люблять гратися в піску, «пекти пиріжки», будувати підземні ходи та споруджувати фортеці. Для таких ігор потрібний спеціальний одяг, який не обмежує рухів малюків. Дитині потрібно бути впевненою в тому, що цей одяг вона може спокійно забруднити, і за це її ніхто не буде картати.
Не слід забувати про головні убори. Панамка світлого кольору або шапочка із соломи добре захистять Вашого малюка від сонячних променів.
Похмурого дня Вашій дитині буде зручно гратися в спортивному костюмі .

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.