Урок памяті "Дзвони Чорнобиля"

2016-04-26

26 квітня 2016 ро/Files/images/vdkit_uroki/IMG_20160426_131728.jpgку учитель історії Яценко Г.І. провела урок памяті у зв’язку з 30-роковинами Чорнобильської катастрофи.На захід була запрошена очевидець аварії на Чорнобильській ЧАЕС Потапенко М.М.. Вона поділилась болючими спогадами,зачитала вірші односельця із села Машева. Марії Макарівні діти вручили квіти й побажали довгих років життя й міцного здоров’я. Та найбільшою нагородою для людей, що тридцять років тому без перебільшення врятували світ, стала саме щира увага й цікавість юного покоління.

Пам’ять житиме, допоки передаватиметься із вуст у вустаНайглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС, і пожертвували власним здоров'ям заради порятунку людства. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Учні висловили слова вдячності ліквідаторам за героїзм, патріотизм і професійну майстерність, що перевірені часом.

Старшокласники ознайомились з історією трагедії, яка трапилась на Чорнобильській АЕС. Тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнулися в душах кожного з присутніх. Хвилиною мовчання пом'янули всіх, хто згорів у реакторі, хто помер від великої дози опромінення, рятуючи Україну, Європу і світ від страшного атомного лиха. На знак поваги до героїчного вчинку пожежників, учні запалили свічки пам'яті.

Пам'ять про Чорнобильську катастрофу має нас об’єднувати, гуртувати, спонукати відповідально ставитись до прийняття рішень, які можуть вплинути на долю людства.

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.